LÖRDAG 5 NOVEMBER

HÖSTRUSKET 10 KILOMETER

Höstrusket är det perfekta loppet att avsluta löparsäsongen med eller som uppstart för vinterträningen.

Höstrusket avgörs på klassisk löparmark på Norra Djurgården med start och mål vid Fisksjöängsvägen. Banan är 10 kilometer och kontrollmätt. Har du adidas Stockholm Marathon 2023 som mål är Höstrusket bästa sättet att inleda förberedelserna innan träningen drar igång för 2023 säsongen.

BANAN

Banan går på asfalt och är flack och snabb men har några backar. En stigning på 102 m. Det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Det kommer att finnas två vätskekontroller längs banan samt en vid start- och målområdet.

START

Första starttid på 10 km kommer att vara ca kl.10.30 och uppdelad på några startgrupper. Uppvärmning sker på egen hand.

TIDTAGNING

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 kilometer. Vi har ingen maxtid på Höstrusket 10 kilometer.

SPRINTPRIS

I samarbete med Medistus Antivirus kommer du ha möjlighet att vinna ett sprintpris. På en 200 m sträcka längs banan gäller det att vara snabbast. 2 500 kronor delas ut till snabbaste dam- respektive herrlöpare.

ENERGI

Det kommer att finnas vätskestationer med  vatten längs banan. Ett tält med mat och fika kommer du också att hitta på evenemangsområdet.

PARKERING

Vi rekommenderar att ni tar tunnelbanan, röd linje till Ropsten, eftersom det finns begränsat med parkeringsplatser i närheten.

DUSCH OCH OMBYTE

Möjlighet att duscha och byta om kommer att finnas en liten promenad från målet. Mer info kommer. Toaletter kommer att ställas upp på evenemangsområdet. Kläd- och värdeinlämning finns på området. 

MEDALJ

Alla som fullföljer 10-kilometersloppet får en superfin trämedalj efter målgång. Som en del i vårt hållbarhetsarbete ger vi er möjligheten att välja bort medalj för att vi tillsammans ska försöka minska konsumtionen. Ert val kommer att markeras på nummerlappen.

ÅLDERSGRÄNS

Du får delta i Höstrusket 10 km från det år du fyller 15 år (13 år i målsmans sällskap).

ANMÄLNINGSSTEGEN

Priset varierar beroende på när du anmäler dig under året. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prisstege för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2022.

 • PERIOD 1
 • 295 KR

  25/2-1/5
 • PERIOD 2
 • 395 kr

  2/5-19/9
 • ANMÄLAN
 • PERIOD 3
 • 445 kr

  20/9-3/11
 • PERIOD 4
 • 495 kr

  4-5/11 EFTERANMÄLAN DIGITALT*
STARTLISTA

*Du kan efteranmäla dig till evenemanget 4 -5/11 fram till 1 timme innan första start. Efteranmälan görs digitalt via den ordinarie anmälningssidan. På evenemangsdagen går det endast att betala via Swish. 

 

KONTAKT

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 66440 eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps