LÖRDAG 6 NOVEMBER

HÖSTRUSKET 10 KILOMETER

Höstrusket är det perfekta loppet att avsluta löparsäsongen med eller som uppstart för vinterträningen.

Höstrusket avgörs på klassisk löparmark på Norra Djurgården med start och mål vid Fisksjöängsvägen. Banan är 10 kilometer och kontrollmätt. Har du ASICS Stockholm Marathon 2022 som mål är Höstrusket bästa sättet att inleda förberedelserna innan träningen drar igång för 2022 säsongen.

BANAN

Banan går på asfalt och är flack och snabb men har några backar. En stigning på 102 m. Det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Det kommer att finnas två vätskekontroller längs banan samt en vid start- och målområdet.

START

Första starttid på 10 km kommer att vara ca kl.10.30 och uppdelad på några startgrupper. Uppvärmning sker på egen hand.

TIDTAGNING

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 kilometer. Vi har ingen maxtid på Höstrusket 10 kilometer.

FARTHÅLLARE

Höstrusket kommer att ha erfarna och peppande farthållare för sluttider på 38.30, 42.00, 46.00, 49.00, 51.30, 55.00 och 60.00 minuter. 

SPURTPRIS 

Du kanske inte vinner Höstrusket – men är du först till 3 km eller 7 km?
I samarbete med Medistus Antivirus kommer det att finnas två spurttävlingar i tävlingen. 

100 meter innan 3 km finns en skylt som berättar att det är 100 meter kvar för spurtpris 3 km. Vid 3 km finns en skylt som markerar slutet för spurten, och funktionärer som noterar vilken dam respektive herre som är först att passera 3 km linjen. Snabbaste dam- och herrlöpare vinner 1000 kronor.

100 meter innan 7 km finns en skylt som berättar att det är 100 meter kvar för spurtpris 7 km. Vid 7 km finns en skylt som markerar slutet för spurten, och funktionärer som noterar vilken dam respektive herre som är först att passera 7 km linjen. 2 000 kronor till snabbaste dam- och herrlöpare.

Men du, se till att du har krafter kvar, för du måste ta dig i mål för att kunna vinna priset. Tänk på att du måste starta i första startgrupp och helst stå längst fram för att ha en chans att vinna spurtpriserna.

ENERGI

Det kommer att finnas vätskestationer med  vatten längs banan. Ett tält med mat och fika kommer du också att hitta på evenemangsområdet.

PARKERING

Vi rekommenderar att ni tar tunnelbanan, röd linje till Ropsten, eftersom det finns begränsat med parkeringsplatser i närheten.

DUSCH OCH OMBYTE

Möjlighet att duscha och byta om kommer att finnas en liten promenad från målet. Mer info kommer. Toaletter kommer att ställas upp på evenemangsområdet. Kläd- och värdeinlämning finns på området. 

MEDALJ

Alla som fullföljer 10-kilometersloppet får en snygg medalj efter målgång. Du som inte vill ha medaljen kan välja bort den när du gör din anmälan.

ÅLDERSGRÄNS

Du får delta i Höstrusket 10 km från det år du fyller 15 år (13 år i målsmans sällskap).

ANMÄLNINGSSTEGEN

Priset varierar beroende på när du anmäler dig under året. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prisstege för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2021.

 • PERIOD 1
 • 225 KR

  23/2-9/5
 • PERIOD 2
 • 275 kr

  10/5-20/9
 • PERIOD 3
 • 325 kr

  21/9-3/11
 • PERIOD 4
 • 375 kr

  5/11 på Runner's Store, 6/11 på evenemangsområdet
STARTLISTA

 

KONTAKT

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 66440 eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps