VÄLKOMMEN TILL HÖSTRUSKET 10K

Det perfekta loppet att avsluta löparsäsongen med eller som uppstart för vinterträningen.

 

Direktanmälan

Har du missat eller känner du någon som vill springa går det att  anmäla sig här  fram till en timme innan loppet startar. Efteranmälan görs digitalt via den ordinarie anmälningssidan. På evenemangsdagen går det endast att betala via Swish. Du hämtar nummerlappen på Runners Store dagen innan eller på evenemangsområdet på loppdagen. Tänk på att vara ute i god tid, gärna 60 minuter innan din start, när du hämtar din nummerlapp på loppdagen. Priset den 4-5 november är 495kr, endast digitalt.

 

Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail 10 dagar innan loppet. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mail inom en dag från anmälan. På ditt startbevis står ditt startnummer. Ta med startbeviset digitalt eller printat när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.

 

Nummerlapp

Vi rekommenderar att du som bor i Stockholmsområdet hämtar din nummerlapp på fredagen den 4 november kl.10-19 på Runners Store, Regeringsgatan 26 i Stockholm City. 

I samband med nummerlappsutdelningen erbjuder Runners Store 20% rabatt i butiken och på hemsidan. Kod: HÖSTRUSKET22
Du får 20 procent rabatt på skor och kläder på ordinarie priser (10% på elektronik och tillbehör) i vår webshop och i vår butik i Stockholm. Gäller 20/10 t.o.m 13/11. 
Häng på låset, de 100 första att hämta ut nummerlappen bjuder vi på en Runners Store strumpa, värde 100:-.

lördag 5 november kan man hämta nummerlappen från kl. 09.00 på plats på evenemangsområdet men tänkt på att det då kan vara långa köer så kom i god tid. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till annan löpare. Du kan hämta nummerlapp åt en vän, kom då ihåg att få startbeviset digitalt som du kan visa upp.
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Hitta hit

Bästa sättet att ta sig till evenemangsområdet vid Fisksjöäng, Husarviksvägen/Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården är att åka tunnelbanans röda linje nr 13 till Ropsten eller buss 6 till Ropsten. Därifrån går du en enkel promenad på 10 minuter genom Norra Djurgårdsstaden och över bron till Fisksjöängsvägen. Hitta hit Ytterligare information finns på www.sl.se.

Parkering

Det finns inte parkeringsmöjlighet vid evenemangsområdet/start/mål eller på vägarna omkring. Vi rekommenderar att ni tar tunnelbanan, röd linje till Ropsten, eller buss. För dig som måste åka bil kan det finnas platser i bostadsområdet vid Norra Djurgårdsstaden men tänkt på att betala avgift så du inte får böter. Tänk på att vara ute i god tid.


Starttider

Det är tre starttider i Höstrusket den 5 november:

  • Kl. 10.25 för dig som springer 10 km på 47 minuter eller snabbare.
  • Kl. 10.30 för dig som springer 10 km på 47-55 minuter.
  • Kl. 10.35 för dig som springer 10 km långsammare än 55 minuter. Löparakademin startar i denna startgrupp.

Du väljer själv på plats i vilken startgrupp du vill springa i. OBS! Var ärlig mot dig själv och dina medtävlare vid valet av startgrupp. Det finns farthållare i loppet som hjälper dig att klara din måltid. Uppvärmning sker på egen hand. Tänk på att hålla höger i löpspåret så att snabbare löpare kan springa om dig på vänster sida.

Tidtagning

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip som är fastsatt på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 kilometer. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad.

Maxtid

Det är ingen maxtid men vi förväntar oss att du springer 10 km på under 2 h.

Åldersgräns

Du får delta i Höstrusket 10 km från det år du fyller 15 år (13 år i målsmans sällskap).

Barnvagn

Det är inte tillåtet att springa med barnvagn på Höstrusket.

Farthållare

Höstrusket kommer att ha erfarna och peppande farthållare. Farthållarna kommer att hålla dessa tider: 38.30, 42, 46, 49, 51.30, 55, 60 minuter. 

Cyklister

Vi har tätcyklister som visar vägen rätt för löparna.

 

Banan

Banan är mestadels flack och snabb och av enklare karaktär men innehåller en längre backe och även några små backar med en stigning på ca 100 m. Underlaget är mestadels asfalt och en del grus. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare och gå/spring ej i bredd. Tänk på att det kan vara kallt och kanske halt så välj skor och kläder efter väder. Se karta på bansträckningen och se även banprofil.


Vätskekontroller

Det kommer att finnas två vätskestationer längs med banan. Det serveras vatten samt Umara sportdryck. På evenemangsområdet kan du även hämta vatten innan start och mål. Här är direktlänk till den sportdryck som kommer serveras.

 

Omklädningsrum och toaletter

Alla som har möjlighet att byta om hemma uppmanas att göra detta. Möjlighet att duscha och byta om efter loppet kommer att finnas till en kostnad av 50kr på Klätterverket Gasverket, Gasverksvägen 15, ca 900m från evenemangsområdet.

Toaletter finns på evenemangsområdet men det finns inga toaletter längs med banan.

Klädinlämning

Överdragskläder och värdesaker kan lämnas in i vår kläd- och värdeinlämning på evenemangsområdet. Ta med din egen plastpåse eller väska att ha dina saker i. Vid regn eller blött väder, lägg dina kläder i en vattentät påse så att kläderna håller sig torra eftersom det inte är tak över klädinlämningen. Vi tillhandahåller ej påse.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns i ett tält på evenemangsområdet vid Fisksjöäng. På plats finns även sjukvårdare på motorcykel och en ambulans.

Uppvärmning

Det är inte någon gemensam uppvärmning men det finns gott om plats för egen uppvärmning på gräset och på vägarna i anslutning till starten.

Målgångsservice

När du går i mål får du först din välförtjänta medalj och sedan får du ta del av vår målservice med olika produkter för återhämtning.

Medalj

Alla som fullföljer 10-kilometersloppet får en fin trämedalj efter målgång. Du som inte vill ha medaljen kan välja bort den när du gör din anmälan.

Prisutdelning

Kl.10.55 är det prisutdelning vid speakerpodiet för de tre bästa damerna och de tre bästa herrarna.

Café/Servering

Vår samarbetspartner har ett café på evenemangsområdet där ni kan köpa mat och dryck. Det kommer att finnas varm och kall dryck och ett bassortiment med varm och kall mat.

Resultat från loppet

Ca 15 min efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan här på hemsidan

Välgörenhet

Vi samarbetar med Löparakademin och ger dem i år gratis startplatser i loppet. Vi vill satsa på ungdomar och deras välmående. Löparakademin är en ideell organisation som verkar för jämlik hälsa och social inkludering. Deras verksamhetsmål tangerar FN:s Globala mål om hälsa och välmående (3) samt om minskad ojämlikhet (10). Genom nära samarbeten med boende, skolor, företag och föreningar skapar de naturliga plattformar för inkludering och öppnar möjligheter för såväl individer som områden att utvecklas.

SORTERA – Ett hållbart samarbete!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här

 

Kontakt

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 Vardagar (ej måndag) kl. 09.00-12.00 och 13.00-15.00 eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps