VÄLKOMMEN TILL HÖSTRUSKET 10K

Starttider

Det är tre starttider i Höstrusket den 6 november:
• Kl. 10.25 för dig som springer 10 km på 47 minuter eller snabbare.
• Kl. 10.30 för dig som springer 10 km på 47-55 minuter.
• Kl. 10.35 för dig som springer 10 km långsammare än 55 minuter.

Du väljer själv på plats i vilken startgrupp du vill springa i. OBS! Var ärlig mot dig själv och dina medtävlare vid valet av startgrupp. Det finns farthållare i loppet som hjälper dig att klara din måltid. Uppvärmning sker på egen hand. Tänk på att hålla höger i löpspåret så att snabbare löpare kan springa om dig på vänster sida.

Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail. Har du anmält dig senast en vecka innan evenemanget så kommer startbeviset på mailen då. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. På ditt startbevis står ditt startnummer. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.

Nummerlapp

Vi rekommenderar att du som bor i Stockholmsområdet hämtar din nummerlapp på fredagen den 5/11 på Runners Store, Regeringsgatan 26, mellan kl. 10.00-19.00. De 150 första som kommer till butiken får en Give away strumpa från Runners Store värde 129kr.

20% på skor- och klädsortimentet, 10% på elektronik och tillbehör, fredag-söndag mot uppvisande av nummerlapp. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

På lördag kan ni hämta nummerlappen från kl. 09.00 på plats på evenemangsområdet men tänkt på att det kan vara långa köer till nummerlappsutdelningen på evenemangsområdet så kom i god tid. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till annan löpare.
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Höstrusket, kan du göra det på plats på Runners Store den 5 november mellan kl. 10.00-19.00. Du kan även anmäla dig på evenemangsområdet på Fisksjöängsvägen den 6 november. Vi öppnar evenemangsområdet kl.09.00. Kom ihåg att komma 60 minuter innan starten för att hinna köpa din plats. Priset är då 375 kr, endast med kortbetalning eller Swish.

Hitta hit

Bästa sättet att ta sig till evenemangsområdet vid Fisksjöäng, Husarviksvägen/Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården är att åka tunnelbanans röda linje nr 13 till Ropsten eller buss 6 alt.75 till Drevgatan. Därifrån går du en enkel promenad på 10 minuter genom Norra Djurgårdsstaden och över bron till Fisksjöängsvägen. Hitta hit. Ytterligare information finns på www.sl.se.

Parkering

Vi rekommenderar att ni tar tunnelbanan, röd linje till Ropsten, eller buss eftersom det finns begränsat med parkeringsplatser i närheten. För dig som måste åka bil kan det finnas platser i bostadsområdet vid Norra Djurgårdsstaden men tänkt på att betala avgift så du inte får böter. Du kan inte stå på evenemangsområdet eller på vägarna omkring evenemangsområdet och start och mål. Tänk på att vara ute i god tid.

Tidtagning

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip som ’r fastsatt på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 kilometer. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad. Vi har ingen maxtid på Höstrusket 10 km men förväntar oss att du springer i mål på under 2 timmar.

Maxtid

Det är ingen maxtid men vi förväntar oss att du springer 10 km på under 2 h.

Åldersgräns

Du får delta i Höstrusket 10 km från det år du fyller 15 år (13 år i målsmans sällskap).

Barnvagn

Det är inte tillåtet att springa med barnvagn på Höstrusket.

Farthållare

Höstrusket kommer att ha erfarna och peppande farthållare. Farthållarna kommer att hålla dessa tider: 38.30, 42, 46, 49, 51.30, 55, 60 minuter. 

Banan

Banan går på asfalt och är flack och snabb men har några backar. En stigning på 102 m. Det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Det kommer att finnas två vätskekontroller längs banan samt en vid start- och målområdet. Vi har ingen total stigningsberäkning men du kan se bankurvan här på bilden.

Bansträckning

Underlaget är mestadels asfalt och en del grus. Banan är mestadels flack och snabb och av enklare karaktär men innehåller en längre backe och även några små backar. Det kommer att finnas kilometerskyltar de 5 första kilometerna på banan. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare och gå ej i bredd. Tänk på att det kan vara kallt och kanske halt så välj skor och kläder efter väder. Se karta på bansträckningen och banprofil.

Missa inte spurtpriset!
Du kanske inte vinner Höstrusket – men är du först till 3 km eller 7 km?


I samarbete med Medistus Antivirus kommer det att finnas två spurttävlingar i tävlingen. 

100 meter innan 3 km finns en skylt som berättar att det är 100 meter kvar för spurtpris 3 km. Vid 3 km finns en skylt som markerar slutet för spurten, och funktionärer som noterar vilken dam respektive herre som är först att passera 3 km linjen. Snabbaste dam- och herrlöpare vinner 1000 kronor.

100 meter innan 7 km finns en skylt som berättar att det är 100 meter kvar för spurtpris 7 km. Vid 7 km finns en skylt som markerar slutet för spurten, och funktionärer som noterar vilken dam respektive herre som är först att passera 7 km linjen. 2 000 kronor till snabbaste dam- och herrlöpare.

Men du, se till att du har krafter kvar, för du måste ta dig i mål för att kunna vinna priset. Tänk på att du måste starta i första startgrupp och helst stå längst fram för att ha en chans att vinna spurtpriserna.

Vätskekontroller

Det kommer att finnas två vätskestationer med vatten längs banan. Ett tält med mat och fika kommer du också att hitta på evenemangsområdet.

Omklädningsrum och toaletter

Alla som har möjlighet att byta om hemma uppmanas att göra detta. Möjlighet att duscha och byta om kommer att finnas vid Frescati sport center till en kostnad. Adress: Svante Arrhenius väg 4. Toaletter kommer att ställas upp på evenemangsområdet men det finns inga toaletter längs med banan. Klädinlämning finns på området.

Klädinlämning

Överdragskläder och värdesaker kan lämnas i vår kläd- och värdeinlämning på evenemangsområdet. Ta med din egen plastpåse eller väska at ha din kläder i. Vid regn eller blött väder, lägg gärna dina kläder i en vattentät påse så att kläderna håller sig torra eftersom det inte är tak över klädinlämningen. Vi tillhandahåller ej påse.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Fisksjöäng. På plats finns även sjukvårdare på motorcykel och en ambulans.

Uppvärmning

Det är inte någon gemensam uppvärmning men det finns gott om plats för egen uppvärmning på gräset och på vägarna i anslutning till starten.

Målgångsservice

När du går i mål får du först din välförtjänta medalj och sedan får du ta del av vår målservice med olika produkter för återhämtning.

Medalj

Alla som fullföljer 10-kilometersloppet får en fin trämedalj efter målgång. Du som inte vill ha medaljen kan välja bort den när du gör din anmälan.

Cafe

Vår samarbetspartner har ställt upp ett café på evenemangsområdet där ni kan köpa mat och dryck. Det kommer att finnas varm och kall dryck och ett bassortiment med varm och kall mat.

Resultat från loppet

Ca 15 min efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på www.hostrusket.se.

Välgörenhet

Vi samarbetar med Löparakademin och ger dem gratis startplatser i loppet. Vi vill satsa på ungdomar och deras välmående.

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här

 

KONTAKT

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 Vardagar (ej måndag) kl. 09.00-12.00 och 13.00-15.00 eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps