VÄLKOMMEN TILL HÖSTRUSKET MARATON

För tredje året går Höstrusket Maraton på Norra Djurgården.

Direktanmälan

Har du missat eller känner du någon som vill springa går det att anmäla sig här fram till en timme innan loppet startar. Efteranmälan görs digitalt via den ordinarie anmälningssidan. På evenemangsdagen går det endast att betala via Swish. Du hämtar nummerlappen på Runners Store dagen innan eller på evenemangsområdet på loppdagen. Tänk på att vara ute i god tid, gärna 60 minuter innan din start, när du hämtar din nummerlapp på loppdagen. Priset den 4-5 november är 625kr, endast digitalt.


Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail 10 dagar innan loppet. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mail inom en dag från anmälan. På ditt startbevis står ditt startnummer. Ta med startbeviset digitalt eller printat när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.

Nummerlapp

Vi rekommenderar att du som bor i Stockholmsområdet hämtar din nummerlapp på fredagen den 4 november kl.10-19 på Runners Store, Regeringsgatan 26 i Stockholm City.
I samband med nummerlappsutdelningen erbjuder Runners Store 20% rabatt i butiken och på hemsidan. Kod: HÖSTRUSKET22
Du får 20 procent rabatt på skor och kläder på ordinarie priser (10% på elektronik och tillbehör) i vår webshop och i vår butik i Stockholm.
Gäller 20/10 t.o.m 13/11. Häng på låset, de 100 första att hämta ut nummerlappen bjuder vi på en Runners Store strumpa, värde 100:-


lördag kan ni hämta nummerlappen från kl. 09.00 på plats på evenemangsområdet men tänkt på att det då kan vara långa köer så kom i god tid. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till annan löpare. Du kan hämta nummerlapp åt en vän, kom då ihåg att få startbeviset digitalt som du kan visa upp.
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

 

Hitta hit

Bästa sättet att ta sig till evenemangsområdet vid Fisksjöäng, Husarviksvägen/Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården är att åka tunnelbanans röda linje nr 13 till Ropsten eller buss 6 till Ropsten. Därifrån går du en enkel promenad på 10 minuter genom Norra Djurgårdsstaden och över bron till Fisksjöängsvägen. Hitta hit Ytterligare information finns på www.sl.se.

Parkering

Det finns inte parkeringsmöjlighet vid evenemangsområdet/start/mål eller på vägarna omkring. Vi rekommenderar att ni tar tunnelbanan, röd linje till Ropsten, eller buss. För dig som måste åka bil kan det finnas platser i bostadsområdet vid Norra Djurgårdsstaden men tänkt på att betala avgift så du inte får böter. Tänk på att vara ute i god tid.

Starttid

Det är en starttid i Höstrusket maraton den 5 november:

  • Kl. 10.00

Det finns farthållare i loppet som hjälper dig att klara din måltid. Uppvärmning sker på egen hand. Tänk på att hålla höger i löpspåret så att snabbare löpare kan springa om dig på vänster sida. Vi har maxtid 5.30h och vi drar rep vid varvningen efter 4 timmar och 10 minuter.

Tidtagning

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip som är fastsatt på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 kilometer. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad.

Maxtid

Du har 5.30 timmar på dig att springa loppet. Vi drar ett rep vid sista varvningen kl 14.10. Du måste alltså hinna ut på ditt fjärde och sista varv 4 timmar och 10 minuter efter start.

Åldersgräns

Du får delta i Höstrusket Maraton från det år du fyller 18 år.

Barnvagn

Det är inte tillåtet att springa med barnvagn.

Farthållare

Höstrusket maraton kommer att ha erfarna och peppande farthållare för att hjälpa dig att nå din drömtid. Farthållarna kommer att synas tack vare sina flaggor med tider. De kommer att hålla dessa tider: 3.00, 3.20, 3.40, 4.00, 4.20, 4.40 och 5.00.

Bansträckning

Du springer lite drygt fyra varv på Höstruskets bana. Underlaget är mestadels asfalt och en del grus. Banan är mestadels flack och snabb och av enklare karaktär men innehåller en längre backe och även några små. Eftersom det är en varvbanan så återkommer dessa backar vid varje varv så det kan uppfattas backigt på det hela taget. Vi har ingen total stigningsberäkning men du kan se bansträckningen och banprofilen här på bilden.

Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare. Tänk på att det kan vara kallt och halt så välj skor efter väder. Höstrusket Maraton har samma start- och målområde som Höstrusket 10 km, Husarviksvägen/ Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården.

Vätskekontroller och energi

Det finns två vätskekontroller längs banan som serverar både Umara sportdryck och vatten. Det är även möjligt att få vatten i evenemangsområdet innan och efter målgång. Vi har totalt 12 vätskekontroller (2 varje varv samt en som du passerar varje varv vid start/mål/varvning). Det finns även varvningsservice med buljong, saltgurka, dextrosol, banan och sockerbar. Här är direktlänk till den sportdryck som kommer serveras.

 

Omklädningsrum och toaletter

Alla som har möjlighet att byta om hemma uppmanas att göra detta. Möjlighet att duscha och byta om efter loppet kommer att finnas till en kostnad av 50kr på Klätterverket Gasverket, Gasverksvägen 15, ca 900m från evenemangsområdet.

Toaletter finns på evenemangsområdet och det finns en toaletter längs med banan. Se karta.

Kläd- och värdeinlämning

Överdragskläder och värdesaker kan lämnas in i vår kläd- och värdeinlämning på evenemangsområdet. Ta med din egen plastpåse eller väska att ha dina saker i. Vid regn eller blött väder, lägg dina kläder i en vattentät påse så att kläderna håller sig torra eftersom det inte är tak över klädinlämningen. Vi tillhandahåller ej påse.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Fisksjöäng. På plats finns även sjukvårdare på motorcykel och en ambulans som tar sig ut på banan vid behov.

Uppvärmning

Det kommer inte att vara någon gemensam uppvärmning men det finns gott om plats för egen uppvärmning på gräset och på vägarna i anslutning till starten.

Målgångsservice

Alla som fullföljer loppet får i mål ta emot en välförtjänt medalj av trä och en T-shirt. Sedan får du ta del av vår målservice med dryck och en bar.

Prisutdelning

Prisutdelning sker strax efter att vinnarna har gått i mål.

Café/Servering

Vår samarbetspartner har ett café på evenemangsområdet där ni kan köpa mat och dryck. Det kommer att finnas varm och kall dryck och ett bassortiment med varm och kall mat.

Resultat från loppet

Ca 15 min efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan här på hemsidan

Välgörenhet

Vi samarbetar med Löparakademin och ger dem i år gratis startplatser i loppet. Vi vill satsa på ungdomar och deras välmående. Löparakademin är en ideell organisation som verkar för jämlik hälsa och social inkludering. Deras verksamhetsmål tangerar FN:s Globala mål om hälsa och välmående (3) samt om minskad ojämlikhet (10). Genom nära samarbeten med boende, skolor, företag och föreningar skapar de naturliga plattformar för inkludering och öppnar möjligheter för såväl individer som områden att utvecklas.

SORTERA – Ett hållbart samarbete!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här

 

Kontakt

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 Vardagar (ej måndag) kl. 09.00-12.00 och 13.00-15.00 eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

 
 
Youtube
Vimeo
Google Maps