VÄLKOMMEN TILL HÖSTRUSKET MARATON

Starttider

Det är en starttid i Höstrusket maraton den 4 november:
Kl. 10.00
Det finns farthållare i loppet som hjälper dig att klara din måltid. Uppvärmning sker på egen hand. Tänk på att hålla höger i löpspåret så att snabbare löpare kan springa om dig på vänster sida. Vi har maxtid 5.30h och vi drar rep vid varvningen efter 4 timmar och 10 minuter.

Direktanmälan

Man kan anmäla sig på webben fram till en timme innan loppet startar. Nummerlappen kan hämtas på Runners Store dagen innan loppet eller på evenemangsområdet på loppdagen. Tänk på att vara ute i god tid, gärna 60 minuter innan start, när nummerlappen hämtas på loppdagen. Priset den 2-4 november är 645kr, endast digitalt.

Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail 10 dagar innan loppet. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mail inom en dag från anmälan. På ditt startbevis står ditt startnummer. Ta med startbeviset digitalt eller printat när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.

Nummerlapp

Vi rekommenderar att du som bor i Stockholmsområdet hämtar din nummerlapp på fredagen den 3 november kl.10-19 på Runners’ Store, Regeringsgatan 26 i Stockholm City.  De 100 första som hämtar ut sin nummerlapp får en Runners’ Store löparsocka värde 129 kr.

På lördag kan ni hämta nummerlappen från kl. 09.00 på plats på evenemangsområdet men tänkt på att det då kan vara långa köer så kom i god tid. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till annan löpare. Du kan hämta nummerlapp åt en vän, kom då ihåg att få startbeviset digitalt som du kan visa upp.
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Under loppet bär du din nummerlapp fullt synlig på bröstet. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. 

Specialerbjudande på Runners’ Store

Alla deltagarna i Höstrusket får 30% på Elite Lab löparkläder, 20% rabatt på skor och kläder i det övriga sortimentet och 10% rabatt på elektronik och tillbehör på Runners’ Store. Erbjudandet gäller till den 26 november 2023. Handlar du via Runners’ Store web-butik är kampanjkoden HÖSTRUSKET23.

I samband med nummerlappsutdelningen presenterar RUNNERS´STORE det nya spännande varumärket Elite Lab på löparkläder. Superfina och funktionella kläder för höstens träning. Nu till kanonpriser!

är ett danskt löpning- och cykelvarumärke som strävar efter att erbjuda den bästa matchningen mellan kvalitet, pris, funktionalitet och hållbar produktion på marknaden.
De använder alltid den senaste tekniken och produktinnovationen i designen för att skapa de bästa produkterna för dig. För att kunna designa de bästa plaggen har Elite Lab utvecklats i nära samarbete med idrottare – Elite Labs testteam består av en grupp erfarna idrottare som bidrar till produktutvecklingen med sin ovärderliga kunskap och erfarenhet av träningskläder.

Tidtagning

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip som är fastsatt på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad.

Maxtid

Du har 5.30 timmar på dig att springa loppet. Vi drar ett rep vid sista varvningen kl 14.10. Du måste alltså hinna ut på ditt fjärde och sista varv 4 timmar och 10 minuter efter start.

Åldersgräns

Du får delta i Höstrusket Maraton från det år du fyller 18 år.

Barnvagn

Det är inte tillåtet att springa med barnvagn.

Farthållare

Höstrusket maraton kommer att ha erfarna och peppande farthållare för att hjälpa dig att nå din drömtid. Farthållarna kommer att synas tack vare sina flaggor med tider. De kommer att hålla dessa tider: 3.00, 3.20, 3.40, 4.00, 4.20, 4.40 och 5.00.

BANAN

Bansträckning

Du springer lite drygt fyra varv på Höstruskets bana. Underlaget är mestadels asfalt och en del grus. Banan är mestadels flack och snabb och av enklare karaktär men innehåller en längre backe och även några små. Eftersom det är en varvbanan så återkommer dessa backar vid varje varv så det kan uppfattas backigt på det hela taget. Vi har ingen total stigningsberäkning men du kan se bansträckningen och banprofilen här på bilden.

Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare. Tänk på att det kan vara kallt och halt så välj skor efter väder. Höstrusket Maraton har samma start- och målområde som Höstrusket 10 km, Husarviksvägen/ Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården.

För att ladda ned GPX-filen behöver du högerklicka på filen och sedan välja ”spara som”. Därefter ska filen gå att importera i din klocka.

GPX-FIL

Vätskekontroller och energi

Det finns två vätskekontroller längs banan som serverar både sportdryck och vatten. Det är även möjligt att få vatten i evenemangsområdet innan och efter målgång. Vi har totalt 12 vätskekontroller (2 varje varv samt en som du passerar varje varv vid start/mål/varvning). Det finns även varvningsservice med buljong, saltgurka, dextrosol, banan och sockerbar.

EVENEMANGSOMRÅDE  

Hitta hit

Bästa sättet att ta sig till evenemangsområdet vid Fisksjöäng, Husarviksvägen/Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården är att åka tunnelbanans röda linje nr 13 till Ropsten eller buss 6 till Ropsten. Därifrån går du en enkel promenad på 10 minuter genom Norra Djurgårdsstaden och över bron till Fisksjöäng. Hitta hit. Ytterligare information finns på www.sl.se.

Parkering

Det finns inga parkeringsmöjlighet vid evenemangsområdet/start/mål eller vid fältet omkring. Vi rekommenderar att ni tar tunnelbanan, röd linje till Ropsten, eller buss. För dig som måste åka bil finns en ny betalparkering på andra sidan Husarviken längst ut mot Värtan som du når via Ropsten eller Norra Djurgårdsstaden med infart på Husarviksgatan, kan också finnas platser i bostadsområdet vid Norra Djurgårdsstaden. Det finns även parkeringsplatser på exempelvis Norra Fiskartorpsvägen, Fisksjöängsvägen och Husarviksgatan. Tänk på att betala avgift så du inte får böter samt att vara ute i god tid.

SERVICE
Omklädningsrum och toaletter

Alla som har möjlighet att byta om hemma uppmanas att göra detta. Möjlighet att duscha och byta om efter loppet kommer att finnas till en kostnad av 50 kr på Klätterverket Gasverket, Gasverksvägen 15, ca 900m från evenemangsområdet.
Toaletter finns på evenemangsområdet och det finns en toaletter längs med banan.

Klädinlämning

Överdragskläder och värdesaker kan lämnas in i vår kläd- och värdeinlämning på evenemangsområdet. Ta med din egen plastpåse eller väska att ha dina saker i. Vid regn eller blött väder, lägg dina kläder i en vattentät påse så att kläderna håller sig torra eftersom det inte är tak över klädinlämningen. Vi tillhandahåller ej påse.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Fisksjöäng. På plats finns även sjukvårdare på motorcykel och en ambulans som tar sig ut på banan vid behov. Du som deltagare kan alltid larma sjukvården via våra banfunktionärer. Om det är akut, ring 112.

Uppvärmning

Det kommer inte att vara någon gemensam uppvärmning men det finns gott om plats för egen uppvärmning på gräset och på vägarna i anslutning till starten.

Målgångsservice

Alla som fullföljer loppet får i mål ta emot en välförtjänt medalj och sedan får du ta del av vår målservice med dryck, banan och en bar. Vi bjuder också på kaffe vid målgången.

Prisutdelning

Prisutdelning för placering 1-3 i dam- respektive herrklassen sker direkt i samband med att vinnarna har gått i mål. Priserna kommer från vår samarbetspartner Elite Lab.

Café

Vår samarbetspartner har ett café på evenemangsområdet där ni kan köpa mat och dryck. Det kommer att finnas varm och kall dryck och ett bassortiment med varm och kall mat.

Resultat från loppet

Ca 15 min efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på hostrusket.se.

Välgörenhet

Vi samarbetar med Löparakademin och ger dem i år gratis startplatser i loppet. Vi vill satsa på ungdomar och deras välmående. Löparakademin är en ideell organisation som verkar för jämlik hälsa och social inkludering. Deras verksamhetsmål tangerar FN:s Globala mål om hälsa och välmående (3) samt om minskad ojämlikhet (10). Genom nära samarbeten med boende, skolor, företag och föreningar skapar de naturliga plattformar för inkludering och öppnar möjligheter för såväl individer som områden att utvecklas.

HÅLLBARHETSARBETE

Som alla arrangörer av stora evenemang är vi medvetna om att försöka minska vårt avtryck på både natur och miljö och du som deltagare kan såklart bidra aktivt genom att exempelvis ta kollektiva färdmedel till evenemanget. Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att vi sorterar allt skräp på återvinningstationen på evenemangsområdet. Vänligen var noga med att slänga ditt skräp i återvinningen och i rätt säck. Tydliga skyltar visar hur du sorterar.

Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera för vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras återvinningsstation när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera.
Läs mer om Sorteras här. Du kan även läsa mer om Marathongruppens hållbarhetsarbete här .


KONTAKT

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 Vardagar (ej måndag) kl. 09.00-12.00 och 13.00-15.00 eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps