VÄLKOMMEN TILL HÖSTRUSKET MARATON

START KL.10.00

För andra året går Höstrusket Maraton på Norra Djurgården.

Starttid

Det är en starttid i Höstrusket maraton den 6 november: Kl. 10.00
Det finns farthållare i loppet som hjälper dig att klara din måltid. Uppvärmning sker på egen hand. Tänk på att hålla höger i löpspåret så att snabbare löpare kan springa om dig på vänster sida. Vi har maxtid 6h och vi drar rep vid varvningen efter 4 timmar och 20 minuter.

Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail. Har du anmält dig senast en vecka innan evenemanget så kommer startbeviset på mailen då. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. På ditt startbevis står ditt startnummer. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.

Nummerlapp

Vi rekommenderar att du som bor i Stockholmsområdet hämtar din nummerlapp på fredagen den 5/11 på Runners Store, Regeringsgatan 26, mellan kl. 10.00-19.00. De 150 första som kommer till butiken får en Give away strumpa från Runners Store värde 129kr.
20% på skor- och klädsortimentet, 10% på elektronik och tillbehör, fredag-söndag mot uppvisande av nummerlapp. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.
På lördag kan ni hämta nummerlappen från kl. 09.00 på plats på evenemangsområdet men tänkt på att det kan vara långa köer till nummerlappsutdelningen på evenemangsområdet så kom i god tid. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till annan löpare.
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet. 

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Höstrusket, kan du göra det på plats på Runners Stora den 5 november mellan kl. 10.00-19.00. Du kan även anmäla dig på evenemangsområdet på Fisksjöängsvägen den 6 november. Kom ihåg att komma 60 minuter innan starten för att hinna köpa din plats. Priset är då 550 kr, endast med kortbetalning eller Swish.

Hitta hit

Bästa sättet att ta sig till evenemangsområdet vid Fisksjöäng, Husarviksvägen/Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården är att åka tunnelbanans röda linje nr 13 till Ropsten eller buss 6 alt.75 till Drevgatan. Därifrån går du en enkel promenad på 10 minuter genom Norra Djurgårdsstaden och över bron till Fisksjöängsvägen. Hitta hit. Ytterligare information finns på www.sl.se.

Parkering

Vi rekommenderar att ni tar tunnelbanan, röd linje till Ropsten, eller buss eftersom det finns begränsat med parkeringsplatser i närheten. För dig som måste åka bil kan det finnas platser i bostadsområdet vid Norra Djurgårdsstaden men tänkt på att betala avgift så du inte får böter. Du kan inte stå på evenemangsområdet eller på vägarna omkring evenemangsområdet och start och mål. Tänk på att vara ute i god tid.

Tidtagning

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett datachip, som är fäst på en flik i överkanten av nummerlappen, noteras din tid från det att du passerar startlinjen till det att du passerar mållinjen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad. Vi har maxtid 6h och vi drar rep vid varvningen efter 4 timmar och 20 minuter.

Maxtid

Du har 6 timmar på dig att springa loppet. Vi drar ett rep vid sista varvningen kl 14.20. Du måste alltså hinna ut på ditt fjärde och sista varv 4 timmar och 20 minuter efter start.

Åldersgräns

Du får delta i Höstrusket Maraton från det år du fyller 18 år.

Barnvagn

Det är inte tillåtet att springa med barnvagn.

Farthållare

Höstrusket Maraton kommer att ha erfarna och peppande farthållare för att hjälpa dig att nå din drömtid. Farthållarna kommer att synas tack vare sina flaggor med tider. De kommer att hålla dessa tider: 3.00, 3.20, 3.40, 4.00, 4.20, 4.40 och 5.00.

Bansträckning

Du springer lite drygt fyra varv på Höstruskets bana. Underlaget är mestadels asfalt och en del grus. Banan är mestadels flack och snabb och av enklare karaktär men innehåller en längre backe och även några små backar. En stigning på 102 m. Den totala stigningen för Höstrusket marathon är 432m att jämföras med Stockholm Marathon som är på 307m. Eftersom det är en varvbanan så återkommer dessa backar vid varje varv så det kan uppfattas backigt på det hela taget. Vi har ingen total stigningsberäkning men du kan se bansträckningen och banprofilen här på bilden.

Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare. Tänk på att det kan vara kallt och kanske halt så välj skor efter väder. Höstrusket Maraton har samma start- och målområde som Höstrusket 10 km, Husarviksvägen/ Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården.

Vätskekontroller och energi

Det finns två vätskekontroller längs banan som serverar både sportdryck och vatten. Det är även möjligt att få vatten och sportdryck i evenemangsområdet innan och efter målgång. Vi har totalt 12 vätskekontroller (2 varje varv samt en som du passerar varje varv vid start/mål/varvning). Det finns även varvningsservice med buljong, saltgurka, dextrosol, banan och Bra Bränsle Energibar med honung och blåbär.

 

Omklädningsrum och toaletter

Alla som har möjlighet att byta om hemma uppmanas att göra detta. Möjlighet att duscha och byta om kommer att finnas vid Frescati sport center till en kostnad. Adress: Svante Arrhenius väg 4. Toaletter finns på evenemangsområdet samt en toalett på banan 3,8 km från varvningen. Klädinlämning finns på området.

Kläd- och värdeinlämning

Överdragskläder och värdesaker kan lämnas i vår kläd- och värdeinlämning på evenemangsområdet. Ta med din egen plastpåse eller väska att ha dina kläder i. Vid regn eller blött väder, lägg gärna dina kläder i en vattentät påse så att kläderna håller sig torra eftersom det inte är tak över klädinlämningen. Vi tillhandahåller ej påse.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Fisksjöäng. På plats finns även sjukvårdare på motorcykel och en ambulans.

Uppvärmning

Det kommer inte att vara någon gemensam uppvärmning men det finns gott om plats för egen uppvärmning på gräset och på vägarna i anslutning till starten.

Målgångsservice

Alla som fullföljer loppet får i mål ta emot en välförtjänt medalj av trä och t-shirt, sedan får du ta del av vår målservice med olika produkter för återhämtning.

Café

Vår samarbetspartner har ett café på evenemangsområdet där ni kan köpa mat och dryck. Det kommer att finnas varm och kall dryck och ett bassortiment med varm och kall mat.


Resultat från loppet

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på www.hostrusket.se.

Välgörenhet

Vi samarbetar med Löparakademin och ger dem gratis startplatser i loppet. Vi vill satsa på ungdomar och deras välmående.

 

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet. HÄR

KONTAKT

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 Vardagar (ej måndag) kl. 09.00-12.00 och 13.00-15.00 eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps