VÄLKOMMEN TILL ÅRETS NYHET HÖSTRUSKET MARATON

Start kl 10.20

 

Start kl 10.20 OBS! Uppdaterad starttid.

Nummerlapp
Vi rekommenderar att du som bor i Stockholmsområdet hämtar din nummerlapp på fredagen den 1/11 på Runners Store, Regeringsgatan 26, mellan kl. 10.00-19.00. De 150 första som hämtar ut sin nummerlapp får en gåva från Runner’s Store, värde 100 kr.  Du får dessutom 20 % rabatt på skor och kläder samt 10 % rabatt på elektronik från fredag den 1 november till söndag den 10 november mot uppvisade av nummerlapp.

På lördag går det bra att hämta nummerlappen från kl. 08.30 på plats på evenemangsområdet. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare.
På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Höstrusket maraton, kan du göra det på plats på Runners Store den 1 november  kl. 10.00-19.00 eller på evenemangsområdet på Fisksjöäng den 2 november. Priset är då 550 kr, endast kortbetalning eller Swish. 

Startbevis
Ditt startbevis får du via mejl. Har du anmält dig senast 24 oktober så kommer startbeviset på mejlen då. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via mejl inom några dagar efter anmälan. På ditt startbevis står ditt startnummer. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.

EVENEMANGSOMRÅDE

Hitta hit
Bästa sättet att ta sig till evenemangsområdet vid Fisksjöäng, Husarviksvägen/Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården är att åka tunnelbanans röda linje nr 13 till Ropsten. Därifrån går du en enkel promenad på 10 minuter genom Norra Djurgårdsstaden och över bron till Fisksjöäng. Ytterligare information finns på www.sl.se.

Parkering
Vi rekommenderar att ni tar T-bana, röd linje till Ropsten eftersom det inte finns så många parkeringsplatser i närheten. För dig som måste åka bil kan det finnas platser i bostadsområdet vid Norra Djurgårdsstaden men tänkt på att betala avgift. Tänk på att vara ute i god tid och att det finns stor risk för parkeringsböter om du parkerar fel.

Tidtagning
Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett datachip, som är fäst på en flik i överkanten av nummerlappen, noteras din tid från det att du passerar startlinjen till det att du passerar mållinjen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad. Vi har maxtid 6h och vi drar rep vid varvningen efter 4 timmar och 20 minuter

Maxtid
Du har 6 timmar på dig att springa Höstrusket Maraton. Vi drar ett rep vid sista varvningen kl 14.40 . Du måste alltså hinna ut på ditt fjärde och sista varv 4 timmar och 20 minuter efter start.

Åldersgräns
Du får delta i Höstrusket Maraton från det år du fyller 18 år.

Barnvagn
Det är inte tillåtet att springa med barnvagn.

Farthållare
Höstrusket Maraton kommer att ha erfarna och peppande farthållare för att hjälpa dig att nå din drömtid. Farthållarna kommer att synas tack vare sina flaggor med tider. De kommer att 42105 meter på: 3.00, 3.20, 3.40, 4.00, 4.20, 4.40 och 5.00. 

BANA
Bansträckning och banprofil
Du springer lite drygt fyra varv på Höstruskets bana. Underlaget är mestadels asfalt och en del grus. Banan är flack och snabb och av enklare karaktär men innehåller en längre backe och även några små backar. Det kommer att finnas kilometerskyltar från 5 kilometer och framåt längs banan. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare. Tänk på att det kan vara kallt och kanske halt så välj skor efter väder. Höstrusket Maraton har samma start- och målområde som Höstrusket 10 km, Husarviksvägen/ Fisksjöängsvägen på Norra Djurgården.

Vätskekontroller och energi
Det finns två vätskekontroller längs banan som serverar både Enervit sportdryck och vatten. Det är även möjligt att få vatten och Enervit sportdryck i evenemangsområdet innan och efter målgång.

Du som springer maran får förutom Enervits energidryck vid vätskestationerna även lite extra dryck och snacks vid varvningen. Det som bjuds vid vår varvningsservice är Eat Natural bar, Dextrosol, saltgurka, kaffe, buljong och bananbitar. Önskar du ha med egen energi kan du ställa din väska vid vår varvningsservice. Lite skön maratonlyx.

Vi har totalt 12 vätskekontroller (2 varje varv samt en vid start/mål/varvning)


SERVICE

Omklädningsrum och toaletter
Alla som har möjlighet att byta om hemma uppmanas att göra detta. Det finns möjligheter att byta om på Hjorthagens IP som ligger cirka 10 minuters promenad från evenemangsområdet där start och mål är. Det finns toaletter på evenemangsområdet men det finns inga toaletter längs banan.

Kläd- och värdeinlämning
Överdragskläder och värdesaker kan lämnas i vår värde- och klädinlämning på evenemangsområdet.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Fisksjöäng. På plats finns även sjukvårdare på motorcykel och en ambulans.

Uppvärmning
Det kommer inte att vara någon gemensam uppvärmning men det finns gott om plats för uppvärmning på gräset och på vägarna i anslutning till starten.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din välförtjänta medalj, finisher t-shirt och sedan får du ta del av vår målservice med olika produkter för återhämtning.

Resultat från loppet

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på www.hostrusket.se.

Prispengar
Prispengar till bästa dam och herr i maratonloppet är 5000 kr.

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl. 09.00-12.00 och 13.00-16.30) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps