LÖRDAG 6 NOVEMBER

 

HÖSTRUSKET MARATON

Höstrusket Maraton är det perfekta loppet att avsluta löparsäsongen med.
Höstrusket 42195 m avgörs med en kontrollmätt  bana på klassisk löparmark på Norra Djurgården. Start och mål vid Fisksjöängsvägen. 

BANAN

Höstrusket Maraton har samma start- och målområde som Höstrusket 10 kilometer och banan går i Lill-Jansskogen på asfalt och är flack och snabb men har några backar. En stigning på 102 m. Den totala stigningen för Höstrusket marathon är 432m att jämföras med Stockholm Marathon som är på 307m. Du startar med att springa en extra slinga på 2 km sedan springer du fyra varv på Höstruskets bana. Vi har totalt 12 vätskekontroller (två varje varv samt en vid start/mål/varvning). Det finns kilometerskyltar vid var 5:e kilometer längs banan. 

TIDTAGNING

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen.

START

Starten för maratonsträckan kommer att gå ca kl.10.00. Uppvärmning sker på egen hand. 

MAXTID

Du har 6 timmar på dig att springa Höstrusket Maraton. Vi drar ett rep vid sista varvningen. Du måste alltså hinna ut på ditt fjärde och sista varv efter 4 timmar och 20 minuter.

MEDALJ OCH T-SHIRT

Alla som fullföljer maratonloppet får en medalj och t-shirt efter målgång. 

FARTHÅLLARE

Höstrusket Maraton kommer att ha erfarna och peppande farthållare för sluttider på: 3.00, 3.20, 3.40, 4.00, 4.20, 4.40 och 5.00.

PARKERING

Vi rekommenderar att ni tar tunnelbanan, röd linje till Ropsten, eftersom det finns begränsat med parkeringsplatser i närheten.

ENERGI

Det kommer att finnas vätskestationer med både vatten och sportdryck längs banan samt varvningsservice med salta, söta, energigivande alternativ samt varma drycker. Ett tält för att handla mat och fika kommer du också att hitta på evenemangsområdet.

DUSCH OCH OMBYTE

Möjlighet att duscha och byta om kommer att finnas en liten promenad från målet. Mer info kommer. Toaletter kommer att ställas upp på evenemangsområdet. Kläd- och värdeinlämning finns på området. Tänk på att ta med något regntåligt att lägga dina saker i. Var även ute i god tid eftersom det kan bli kö precis innan start.

ÅLDERSGRÄNS

Du får delta i Höstrusket Maraton från det år du fyller 18 år.

ANMÄLNINGSSTEGEN

Priset varierar beroende på när du anmäler dig under året. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prisstege för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2021.

 • PERIOD 1
 • 395 kr

  23/2-9/5
 • PERIOD 2
 • 445 kr

  10/5-20/9
 • PERIOD 3
 • 495 kr

  21/9-3/11
 • PERIOD 4
 • 550 kr

  5/11 på Runner's Store, 6/11 på evenemangsområdet
STARTLISTA

 

Värdecheck –
en flexibel startplats för dig som ska springa maraton

Det läget vi befinner oss i är annorlunda jämfört med ett vanligt år och för att du som deltagare ska kunna känna en större trygghet inför kommande evenemang, har vi som komplement till köp av vanliga startplatser tagit fram en produkt som vi kallar för värdecheck. Värdechecken fungerar som en vanlig startplats, men du kan välja vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för. När du har löst in värdechecken går den dock inte längre att flytta till en kommande upplaga.

Köper du en värdecheck till Höstrusket maraton nu så gäller den som startplats för antingen 2021, 2022 eller 2023. Du kan då lugnt avvakta till dess du känner dig redo för att lösa in startplatsen. Detta måste ske senast en månad innan start för att vi ska kunna garantera dig en plats. När du har löst in värdechecken går den inte längre att flytta till en kommande upplaga.

Läs mer om värdechecken här

KÖP VÄRDECHECK

KONTAKT

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 66440 eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps