LÖRDAG 5 NOVEMBER

 

HÖSTRUSKET MARATON

Höstrusket Maraton är det perfekta loppet att avsluta löparsäsongen med.
Höstrusket 42195 m avgörs med en kontrollmätt  bana på klassisk löparmark på Norra Djurgården. Start och mål vid Fisksjöängsvägen. 

NUMMERLAPPSUTDELNING

Nummerlappsutdelning 4 nov kl.10-19 på Runners Store, Regeringsgatan 26 i Stockholm city.
I samband med nummerlappsutdelningen erbjuder Runners Store 20% rabatt i butiken och på hemsidan. Kod: HÖSTRUSKET22
Du får 20 procent rabatt på skor och kläder på ordinarie priser (10% på elektronik och tillbehör) i vår webshop och i vår butik i Stockholm.
Gäller 20/10 t.o.m 13/11. Häng på låset, de 100 första att hämta ut nummerlappen bjuder vi på en Runners Store strumpa, värde 100:-

BANAN

Höstrusket Maraton har samma start- och målområde som Höstrusket 10 kilometer och banan går i Lill-Jansskogen på asfalt och är flack och snabb men har några backar. En stigning på 102 m. Den totala stigningen för Höstrusket marathon är 432m att jämföras med Stockholm Marathon som är på 307m. Du startar med att springa en extra slinga på 2 km sedan springer du fyra varv på Höstruskets bana. Vi har totalt 12 vätskekontroller (två varje varv samt en vid start/mål/varvning). Det finns kilometerskyltar vid var 5:e kilometer längs banan. 

TIDTAGNING

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen.

START

Starten för maratonsträckan kommer att gå ca kl.10.00. Uppvärmning sker på egen hand. 

MAXTID

Du har 5:30 timmar på dig att springa Höstrusket Maraton. Vi drar ett rep vid sista varvningen 14:10.

MEDALJ OCH T-SHIRT

Alla som fullföljer maratonloppet får en superfin trämedalj och t-shirt efter målgång. Som en del i vårt hållbarhetsarbete ger vi er möjligheten att välja bort medalj och T-shirt för att vi tillsammans ska försöka minska konsumtionen. Ert val kommer att markeras på nummerlappen.”

FARTHÅLLARE

Höstrusket Maraton kommer att ha erfarna och peppande farthållare för sluttider på: 3.00, 3.20, 3.40, 4.00, 4.20, 4.40 och 5.00.

PARKERING

Vi rekommenderar att ni tar tunnelbanan, röd linje till Ropsten, eftersom det finns begränsat med parkeringsplatser i närheten.

ENERGI

Det kommer att finnas vätskestationer med både vatten och sportdryck från Umara längs banan samt varvningsservice med salta, söta, energigivande alternativ samt varma drycker. HÄR kan du läsa mer om sportdrycken Umara. Ett tält för att handla mat och fika kommer du också att hitta på evenemangsområdet.

ÅLDERSGRÄNS

Du får delta i Höstrusket Maraton från det år du fyller 18 år.

ANMÄLNINGSSTEGEN

Priset varierar beroende på när du anmäler dig under året. Du vinner på att anmäla dig tidigt! Se vår prisstege för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2022.

 • PERIOD 1
 • 395 kr

  25/2-1/5
 • PERIOD 2
 • 495 kr

  2/5-19/9
 • PERIOD 3
 • 545 kr

  20/9-3/11
 • ANMÄLAN
 • PERIOD 4
 • 625 kr

  4-5/11 Efteranmälan digitalt*
STARTLISTA

*Du kan efteranmäla dig till evenemanget 4-5/11 fram till en timme innan första start. Efteranmälan görs digitalt via den ordinarie anmälningssidan. På evenemangsdagen går det endast att betala via Swish. 

KONTAKT

Har du några frågor inför Höstrusket så kontakta gärna oss på tel 08-545 66440 eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps